Noul meu job description: stayin’ alive!

Sunt un om norocos. Am apucat si vremurile actuale, dar le-am trăit și pe cele dinainte. Curioasă treabă, viața mea de până acum se împarte perfect în două jumătăți, câte una pentru fiecare perioadă.

Am avut două joburi și în comunism, dar foarte multe după. In domenii variate, multă diversitate și mereu ceva nou de învățat. Dacă mă uit retrospectiv, pentru cele mai multe din ele, eu îmi cream job description-ul, Mai ales în start-up uri. Cel mai marcant dintre ele, Connex, evident! Acolo totul se învăța din mers, era inventat și inovat, procedurile se scriau văzând și făcând, la fel și versiunile 0.2 și 0.3. Și a mers al dracu’ de mișto. Ani de zile market leaderi!

Din vară nu mai am job și am început să-mi croiesc singur calea. Cu pictura, cu training, cu consultanță, cu diverse colaborări pe proiecte, cu blogging… Bineînțeles, in această situație, 100% job description-uri create de mine.

DAR….

A venit diagnosticul de cancer, ca o nouă temă de casă, un nou task, la pachet, normal, cu o nouă oportunitate. Si care, brusc, mi-a impus un nou job description, de data asta, vital: să supraviețuiesc!

Aici incepi si realizezi că tot ce ai învățat in multele cursuri de change management, de reacții la schimbare de who moved my cheese, parcă-parcă ți se aplică și tie. Cu denial, cu engage, etapă cu etapă. Să mai amintesc de tot efortul de documentare și de market research pe care îl faci până îți stabilești working plan, apoi to do list? Ce doctori, ce proceduri, ce posibilități, ce țară, ce oraș, ce spital?…

Dar la început, când afli că ai cancer, nu poți crede că poate fi în asta si ceva bun! Să ne-nțelegem, nu m-au operat la cap, nu sunt mai zurliu ca înainte: nu declar aici că e o bucurie sa fii diagnosticat pozitiv.

Ceea ce vreau sa va destăinui este că s-au schimbat în mine atâtea repere, sisteme până de curând inerțiale, paradigme și convingeri, încât am cāpātat o energie de care nu mă credeam în stare. Am atâtea planuri noi, la care până sa mă internez nici nu gândeam, sunt atâtea de făcut, de trei zile, de când mi-am mai revenit după operație, lucrez febril și aproape non-stop, iar in momentul ăsta mă pregătesc de un meeting de business, chiar aici, in rezervă!

Mai este ceva interesant in noul job: toate taskurile sunt “must do”! Nu există did not achieve, sau delay-uri. Nici nu poți s-o iei pe shortcut, sau să cut the corners. Toate elementele, procesele și procedurile trebuie fulfilled 100%! Iar evaluările sunt al dracu’ de riguroase și stricte, nu ai cum sa le trișezi: se cheamă analize medicale.

Am fost atât de plin de activitate în ultimele zile, încât, dacă până acum gândurile mele zburau la boală 90% din timp, acum abia mai primește 10%. Chiar mai tare decât Pareto. Sunt convins că va acționa ca o iubită căreia, dacă nu-i aloc timpul necesar, in cele din urmă mă va părăsi! Și stați să vedeți cum rămân eu singur 🙂 

Am realizat avantajele noii situații, deja  în măsurabile: am mai mulți prieteni, am primit sprijin de orice fel din locuri de unde nu bănuiam, am descoperit noi proiecte și modul în care voi putea ajuta oamenii! E! E ceva pentru doar nouă zile in spital 🙂 

Dar nu am pomenit nimic despre bonus: ce primesc dacâ-mi îndeplinesc, punct cu punct, absolut toate obiectivele?

VIAȚA!

15 Replies to “Noul meu job description: stayin’ alive!”

 1. Acest diagnostic te-a adus cu picioarele pe pamant. Adica sa faci tot ce poti,azi, maine nu se stie. Orice minune tine doar 3 zile. Asa a fost si cu tine.
  Spor la lucru. De tine are grija Dumnezeu. El stie cate zile mai ai de trait.
  Asa ca Mircea treci la treaba. Altii sa-si faca probleme. Anume cei fara idei.

 2. Vrei cu adevărat să-ți duci și jobul ăsta cu bine până la capăt? Hai să povestim, ca doi foști Connex-isti 😉
  Si orice ar fi: Iubește-ti viața din tine! Nb. Mă poți contacta pe sttudor@gmail.

   1. Draga Mircea, putem începe discuțiile de pe acum. Sistemul medical nu are toate soluțiile, poți să te convingi singur întrebând medicul despre ratele de succes ale tratamentului la care ești supus. Ce vreau să îți transmit este să fii încrezător (sa crezi cu adevarat) în tine in primul rand si e timpul critic, din păcate, în care trebuie să faci o schimbare radicală de paradigmă, căvi cea de până acum, vezi cu ochiul liber unde te-a adus. Pot să-ti tranmist linkuri, sfaturi, idei care să te ajute în noul tău “job”. Și aș evita cuvântul ” job ” – toată definiția din spatele conceptului de ” job”, a contribuit din plin la situația în care te afli (tainele subconștientului sunt din cele mai ciudate). Recomandarea mea e să înlocuiești “job”-ul cu “misiune”, exact ca in armată: există doar opțiunea de succes in timpul cel mai scurt și cu toate resursele disponibile aici si acum. Noua ta misune (responsabilitate fata de tine însuți) e să ai succes sigur si deplin în a readuce starea de armonie/sănătate in ființa ta. Te rog să citești printre rânduri ce îți scriu, ptr ca în spatele lor sunt concepte noi față de ce ai știut până acum și știi în acest moment. Eu pentru a evita o situație asemănătoare a trebuit să iau anumite decizii înainte de a intra pe același făgaș ca și tine. Cu cea mai mare placere îți voi împărtăși din cunoașterea mea, dar numai pe privat/email (vorba lu’. Flory din Vaslui pe YT 😉 )
    Apropo: să-ti menții umorul si optimismul la cote maxime pentru că alături de alte cele, acestea două te vor susține foarte mult ( si sa scoți din vocabularul si mentalul tău chestiile negative(iste), gen formulari: ” nu pot, nu se poate, nu vreau, nu există ” Uită că ai învățat vreodată conceptul de NU!). Be open to everithing good for you! Nu contează sfat, idee, părere, soluție, gând, șamd. “Ce-i mai bun e pentru tine si pentru cei implicați acum și aici în acest moment!” Totul se întâmplă acum si doar aum, viața și mai ales vindecarea! Inima nu a batut ieri si nici nu va bate mâine, ea dintotdeauna bate acum, acum, acum, acum…..! Doar mintea a fost ieri și va fi mâine sau peste 100 de ani tot aiurea, dar niciodată acum 😉 See you by email!

    1. Știi cum e vorba aia “Io te-am făcut, io te omor!”. Așa că sistemul medical mi-a găsit că am cancer, sistemul medical să o rezolve. Celelalte sisteme erau pe “mute”, nu au dat niciun semn. Iar eu mă simțeam perfect împăcat cu mine. Ca și acum… 🙂

 3. Pentru Alina! Săru’mâna pentru cuvinte și căldură. Am respectat decizia ta, sper sa citești cumva mesajul ăsta. E special tot ce se întâmplă în situația asta cu mine, dar se asta suntem pe-aici: să facem lucruri. Dacă de ele depinde și viața noastră, atunci să-ncercăm să le facem cât mai bine 🙂 Multă sănătate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *