Somnul națiunii naște… populis captivus

In varianta din medicina se cheama penis captivus. Un popor intreg suntem captivi in mintea si la mana unui om care face doar ce vrea el. Si vrea! Vrea sa adune toata puterea, dictatorial, vrea sa faca avere cat mai mare, ceea ce in stardardele lui reprezinta succesul suprem, vrea sa scape de judecata dreapta pentru tot ceea ce a gresit. Nu e prost, nuuu, a stiut mereu sa profite de situatie si s-a insinuat, totdeauna in umbra numarului unu, pana cand a fost gata de atacul suprem. O singura chichita legislativa i-a interzis pana acum visul de aur, acela de a deveni oficial cel mai puternic om, adica prim-ministru. Dar o rezolva in curand si pe aia. Tocmai a pus acum un al treilea pion pe tabla, care i-a jurat, inca dinainte de a face prima mutare, ca ii va promova legile justitiei. Tudose a refuzat si de aici debarcarea. A compromis atat de tare pozitia de prim-ministru, punand tot felul de papusi, pe care le-a rasturnat cand nu i-au mai raspuns la comenzi, incat ne vom satura toti si, credeti-ma, il vom ruga chiar pe el sa preia dracului odata functia aia, ca nimeni altcineva se pare ca nu se va descurca…

Dragnea nu vrea presedinte, ca acolo e limitat la maxim doua mandate, maxim 10 ani. Vax! El vrea prim-ministru, adica pe viata! Pentru ca PSD ii va oferi  oricand majoritatea necesara si suficienta spre a castiga postul de PM.

PSDul aplica acum aceeasi metoda pe care a spus-o prima oara Petre Roman in ianuarie 1990, cand abia mijisera partidele istorice. „De ce sa nu cream opozitia chiar dintre noi?” Si apoi el a creat PD, transformat de Basescu in PDL, apoi dizolvat in PNL si in prezent dat disparut. Nu vedeti ca de cand PSD a luat puterea, opozitia cea mai puternica au fost Grindeanu (exclusiv in perioada verii, ca apoi a devenit mielusel) si Tudose? Probabil ca in sase luni si Tudose isi va primi rasplata lui, un post de ambasador pe undeva, ca si-a jucat rolul cu o mare credibilitate.

Imediat ce a venit la guvernare noua gasca, a incercat OUG 13, opozitia a marait un pic, dar cam atat. Pana nu s-a iesit masiv in strada, ceea ce a atras atentia Bruxelles-ului si a intregii lumi, nu s-au retras. Insa nu s-au potolit, au apelat la alta strategie, asta e, s-a mai amanat un pic asteptarea lui Dragnea, dar uite-acum sunt aproape sa reuseasca sa-si treaca legile cum vor. Legal, parlamentar, cu tot dichisul si cu fundita. Rosie, evident! Tot strada va trebui sa reactioneze, insa ma tem ca de data asta penalii nu vor mai da niciun pas inapoi. Vor sta la umbra legalitatii oferite de parlament si a dreptului lor de a legifera.

Si noi, naivi, punem botul la jocul lor intern, pesedist, de-a opozitia. Si speram ca Dragnea sa fie inlaturat din interior. Nu! Si-a cladit prea solid tot piedestalul, a numit personal sute, poate mii de oameni in posturi cheie. Ori, sefii astia ii datoreaza lui exclusiv noile pozitii, privilegii, spagi, totul. Cum dracu’ sa-l dea jos?

Cele mai relevante exemple sunt tipa aia de la interne si noua propunere pe PM. Dragnea le-a luat din secretariatul sau din cancelaria scolii din Videle, pe una a pus-o ministru de interne, pe cealalta euro-parlamentar si, curand, o va pune prim-ministru. Visau ele vreodata ceva mai sus de serbarea de sfarsit de an de la scoala, sau, cel mult, de balul anual al primariei, tinut in sala de cultura a orasului? Imi si inchipui cum stabileau ele la o cafea, ce tinute sa poarte, mergand impreuna la coafor si vopsindu-se blond, evident cu aceeasi culoare, 8 sau 9… Voi chiar sperati ca aia de la interne sa-si dea demisia? Hai sa fim seriosi. La fel si tipa asta propusa acum. Are ea CV de prim-ministru? Pai, daca ele ar putea, i-ar pupa zilnic mainile lu’ Dragnea pentru asa functii si mariri oferite de Daddy.

Ce conteaza ca va fi al treilea PM intr-un an de zile, sau ca, prin nominalizarea duduii, Dragnea a dus in derizoriu cea mai importanta pozitie executiva din stat? El stie ca suntem populis captivus si nu avem scapare! De ce? Simplu. Iohannis e legat la maini, nu poate refuza PSDului postul, ca nu are varianta, iar daca ar pune-o de alegeri anticipate, PSD ar castiga la scor si mai mare decat acum un an. Nu ma astept ca participarea la vot sa fie mult peste cea de atunci, desi toti ne dam cu curu’ de pamant ca uite, de vina sunt cei care n-au fost la vot. Multi din cei absenti ar vota sigur si cu PSDul.

Cu cine sa voteze? Cu alde ALDE? No comment! Ce ofera PNL-ul? Care sunt personalitatile unui asa-zis partid istoric, facut tandari de Patriciu, Catarama, Tariceanu si altii ca ei? USR? Stiti pe cineva marcant de acolo? PMP? Ce credibilitate mai are acum Basescu, cu aparitii tot mai dese la Romania TV? Ciolos, probabil cel mai bun premier pe care l-am avut, a pierdut startul. E greu sa coaguleze ceva atat de rapid, daca ar fi anticipate. Sigur, cei anti-PSD vor vota orice, numai PSD nu. Dar ceilalti?

E trist, dar este purul adevar: suntem captivi. Si vina nu este a PSDului. Nuuu, ei fac tot ce pot sa adune cat mai mult, e normal. Vina e a complacerii noastre, a tuturor, intr-o mocirla morala multilateral-dezvoltata. Vad oameni subtiri, cu staif, care consuma cu mare placere produse de subcultura oferite de televiziuni, sau care au valori morale extrem de reduse, chiar indoielnice, pe care le promoveaza chiar in companiile ce cu onoare le dirijeaza. Oameni cu doua fete, una scortoasa, de business si alta adevarata, de ascultator de manele in fundul sufletului, ajunsi cruzi in functii de raspundere, dar care habar n-au cum sa conduca echipe. Sa le mai si formeze? Aaaa, asta e deja prea mult…

Uitati-va ca asta e fenomenul si in politica: nu vedeti ca apar numai no-name-uri propusi in functii ministeriale? Pai, daca nici PSDul nu mai are oameni, atunci e groasa.

Da, stiu, e un tablou sumbru, dar realist. Sa nu ne mai imbatam cu apa rece, sa ne excitam la fiecare declaratie din partea unui PSDist impotriva dictaturii Dragnea. Astea sunt mimari ale unei asa-zise democratii de partid, care are pretentii europene.

Tipa propusa acum premier e euro-parlamentar din 2009, deci de 9 ani. Stand acolo la Bruxelles, nu a invatat nicio limba straina. Probabil stie doar cat sa intrebe la restaurant unde-si poate pudra nasul, sau sa ceara nota, ca oricum i se deconteaza totul din banii nostri… Ganditi-va ca la nicio multinationala sau firma serioasa nu te angajezi pe un job fara cel putin engleza. Fiecare roman plecat afara la munca, sunt convins ca in maxim un an a invatat limba tarii de adoptie cat mai bine, sa se poata integra cat mai repede. Ei bine, de tipa asta nu s-a lipit nimic. Iar ea va fi, probabil, viitorul prim-ministru roman. O sa rada si curcile de noi!

Uitati-va ce reprezentanti au alte tari! Ambasadorul Marii Britanii la noi a invatat romaneste din primul an de prezenta aici! Si pentru ziua lui Eminescu a fost la Ipotesti, pe malul lacului, recitand in limba romana Lacul. Putea s-o faca si din biroul ambasadei lui, tot era un gest senzational, de recunoastere si de pretuire. Atat a lui Eminescu si a culturii romane, cat si a noastra, ca romani. Insa omul a mers pana acolo, in locurile copilariei lui Eminescu pe vremea asta, ca sa ne transmita acest mesaj de respect si pretuire. Ce politician roman a mai facut de ziua lui Eminescu, ceva similar? Nu mai cautati, va spun eu: niciunul!

Iti vine pentru prima data in tara unul din cei mai seriosi si respectati oameni politici ai lumii, primul-ministrul Japoniei, impreuna cu o echipa masiva si cu perspective de investitii uriase, strategice, iar tu ce faci? Dai jos guvernul cu o zi inainte? Cat de idiot sa fii? Sau, de fapt, Dragnea a aratat ca nu-l intereseaza nimic altceva, decat sa-si arate el muschii in partid si sa-l bata pe Tudose cu 59 la 4, poarta-n casa. Linie si mart!

Of, cat de jos am putut ajunge? Ce pacate trebuie sa ispasim, ca popor, sa fim atat de ridicoli si ridiculizati?

Revenind, fratilor, astia ne reprezinta in lume, nulitatile astea de Videle, Teleorman si alti Rosiori. Nu am nimic cu oamenii din orasele alea, dar intelegeti ideea. Promovam toate zerourile barate ca fiind reperele noastre, adevaratele etaloane ale romanilor.

Dar stiti ceva? DACA ASA E? De ce ar fi reprezentativi cei cu adevarat valorosi, si nu cei de low level? Pentru ca, sa recunoastem, astia sunt cei mai numerosi! Statistic, astia ne reprezinta, desi nu ne convine. Deschideti televizoarele pe ce canal vreti si vedeti care este nivelul emisiunilor live, ce discutii, ce subiecte si ce orori siliconate si botoxate, cat mai decoltate si mai agramate va sunt impinse in fata. Votul unuia care are pe receiver doar doua programe, antena 3 si manele tv, si care mananca seminte toata ziua, facand pauza doar sa bea bere la pet sau sa-si bata nevasta, e la fel de valoros ca si cel al unui eminent ITist, ce scrie numai linii de cod. Ba chiar mai valoros, ca ITistul nu se duce la vot, ca nu are timp de prostii…. Ei, deci asta e reteta, simpla, acum si pe intelesul nostru. Iar Dragnea si PSDul au bunghit-o de ani de zile si o aplica nemijlocit. D-aia Dragnea, la referendum, a putut mobiliza si vii si morti, ceea ce nimeni altcineva nu a facut. Pentru asta a si fost condamnat. Dar el se prezinta ca erou in partid: baaai, asta pentru voi am facut-o, nenorocitilor, m-am sacrificat sa ajungeti la guvernare si sa manance si gura voastra ceva!

Obiectiv, sansa noastra acum ar fi JUSTITIA! De aia si batalia crunta pentru ea. Si nu stiu cat mai rezista. Ca, daca s-ar face curat, of, multe s-ar schimba in tara asta in bine. Apoi ar mai fi si EUROPA si SUA. Dar acolo e mai delicata problema si ei nu pot interveni decat cand ai dat-o-n gard flagrant. Si, din pacate, ultima ar fi, poate STRADA! Dar aici e alta poveste…

Poate ati vazut filmul lui Davin Linch, Suflet Salbatic / Wild at Heart, din 1990, in care e o scena misto: un bad guy intra peste o tipa intr-o camera si o agreseaza, fortand-o, insistent, sa-i spuna tipa lui „fuck me!”. Pana la urma, tipa nu mai rezista si ii spune. La care el se retrage brusc si-i zice, sarcastic: „Someday honey I will! But now I gotta get going…”

Asa ca Dragnea asteapta ziua aia, gandind: nu ma lasati prim-ministru? Bineee, hai ca v-arat eu ce prosti sunt toti din jur, de o sa veniti voi la mine cu miloaga, sa accept sa fiu. Si atunci, firesc, ar fi misto ca el sa refuze!!!!

Somn usor, natiune!

3 Replies to “Somnul națiunii naște… populis captivus”

  1. Se pare ca nu doar desenele dvs. sunt minunate, maestre, pentru ca aveti si o penita de …aur. Jos palaria!
    Intr-o perioada in care “chiciurile” sunt preferate la nivel de politica nationala, desenele dvs. si comentariile citite aici ma fac sa sper ca poate vreaodata…..Stiti dvs. vorba aia, speranta moare ultima!
    Cu multa pretuire….

    1. Interesant e sa vedem cand a fost publicata cea de la Botosani. Eu am postat-o initial pe 16 ianuarie 🙂 Se poate vedea pe profilul Postul Zilei, pe Facebook. Au mai fost cazuri cand mi-au fost furate ideile, sau chiar desenele cu totul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *