Zona de confort

Imi plac florile, asa ca anul acesta m-am decis sa ma apuc de gradinarit. Cei care ma cunosc stiu ca nu-mi statea in fire. Motivul pe care-l invocam era jalnic: nu am timp… Ce trist 
Ei, si uite-asa am invatat – de la o florareasa din piata! – ca, pentru a stimula inflorirea, trebuie sa ciupesti putin planta, sa smulgi/rupi florile ofilite. Practic, sa scoti planta din zona de confort, fortand-o astfel sa creeze altele. Chiar si la copaci, daca le crestezi sau le tai crengile, ei vor da altele in zona ranita.


Nu degeaba se spune ca partea misto e in afara zonei de confort! Pentru ca principiul se aplica si in viata, dar si in business. Vrei performanta? Iesi din zona de confort!
Ok, normal ca acolo e cald si bine, toti tindem catre ea… Dar asta ar trebui sa fie ca o fata morgana: odata atinsa, se indeparteaza iar.
Mai ales cei din sales stiu foarte bine ca statul comod la birou, cu cafele, barfe, bla-bla, nu aduce business. Trebuie cautati clientii activ, pe orice cale, cu efort, cu ravna, insistent. Da, stiu, e greu….
Insa doar asa se obtin „florile frumoase”. Cu, sau fara ghilimele 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *