– CE ȘTIȚI SĂ LUCRAȚI PE CALCULATOR?

– CE ȘTIȚI SĂ LUCRAȚI PE CALCULATOR?
– PDF!
E antologic!!! Vă jur, din 1992 lucrez pe calculator, probabil în marea majoritate a programelor, dar PDF nu am lucrat niciodată… 😂
Replica este dintr-un interviu de angajare in functia de inginer la Apele Romane.
Si, pentru ca nimic nu e intamplator, stiti cine a fost sef la Apele Romane? Bine, pe vremea comunista se chema Consiliul Național al Apelor. Ei bine, cu voia dumneavoastra, Ion Iliescu!
Ăsta e sistemul de angajări la stat în România. De ce ne miram? De ce ne prefacem acum, după 30 de ani, că nu l-am ști?
E clar că tipa e pafaristă complet, o nevinovată, dar am câteva întrebări:
– dacă tipul ăsta care i-a dat în gât nu ar fi fost dat afară, ar mai fi avut dezvăluirile astea?
– până acum, în cei 25 de ani în care a fost angajat acolo, nu s-a mai întâmplat asta niciodată? Sau poate că, atâta timp cât nu a fost deranjat de numiri, chiar dictate de partide, au fost de acceptat.
– e posibil să fi fost și el pregătit cu un alt candidat, propriu, dar cel numit de la centru să îi fi schimbat planurile?
– interviurile la angajare se înregistrează?
Ar fi mai multe întrebări, dar rămân la astea.
Cât timp ne mai trebuie să ne facem bine? Să nu mai vedem tot felul de tractoristi, chelneri, gunoieri, puși în funcții cheie? Evident, pe bani publici. Mulți!
Iată de ce nu am votat PNL. Pentru că, asociat cu PSD, pe vremea USL, au împărtășit aceleași valori. Nu știu dacă USR au oameni mai breji. Dar, măcar, încă nu sunt atât de organizați să aibă o rețea coruptă cu vechime…
Încă din vremea lui Constantinescu, din 1996, s-a mințit poporul în mod grosolan, cu cei 15 mii de specialiști pregătiți să preia frâiele țării de la Iliescu. Nimic adevărat, doar gargară ieftină. Mereu la stat s-au pus rude, amici, amante și alții afiliați, pe principiul pleacă ai voștri, vin ai noștri.
În concluzie, de ce ne mai mirăm că suntem ultimii din Europa?

PS – tot articolul se referă la asta: https://youtu.be/MhdHWGCNUNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *