Statul paralel… sau gura păcătosului adevăr grăiește

 

Penalii ăștia, că altfel nu pot să le spun, când au văzut că e groasă și vine alde DNA pe urmele lor, au inventat căcatul ăsta cu statul paralel, ca să demonstreze că, de fapt, ei sunt victimele politiei politice. Adicătelea, ei ar face treabă și ar duce România spre bunăstare, în zbor, dar ie unele chestii care îi împiedică. Colac peste pupăză, și aici nu mă refer la Dăncilă, ăștia vor miting de sprijin pentru cel mai jenant premier roman din istorie. Așa mai făcea doar Ceaușescu: zicea el ceva, apoi ne aduna pe toți la miting sa strigăm Ceaușescu – Pace! sau Ceaușescu – PCR! E drept, unii mai strigau și anomalii, cum ar fi Ceaușescu, dă-ne pace! sau Ceaușescu pe cer e!… dar asta-i altă poveste. Ce premier PSD a mai avut nevoie de miting de susținere? Vedeți,… niciunul!

Deși știe toată lumea că susnumiții penali au furat cu vârf și îndesat, se folosesc de orice tertip, pe care-l toarnă apoi, seară de seară, în urechile avide de conspirații ale electoratului lor elevat, prea repede urmaritoriu de antene și rtvei și doritoriu de sânge de binom.
Pentru că nu au ajuns la guvernare decât să fure, altceva nefiind în stare, acum, când toate graficele cu evoluția economică se infunda în subsolul oricărui Excel, caută vinovații. Normal că sunt alții, nu ei: firmele din afară, care au auzit că a crescut salariul în România și au crescut preturile (Liviule, asta-i tare, nici Ceaușescu nu s-a gândit la așa ceva!), serviciile secrete, vremea, războiul sirian, ce a crescut prețul petrolului, nunta lui Harry, ca a dat peste cap afacerile firmelor de cosmetice și ale saloanelor de înfrumusețare, că fata aia nu prea le-a folosit, erorile lui Karius din finala UCL și câte și mai câte scuze… Și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe lista, STATUL PARALEL.
Dragnea parcă e Zdreanță: el se jură că nu fură și l-am prins cu rața-n gură! Păi cum să ai tu ditamai domeniul, monșer, și atâția palmieri în Brazilia și afaceri TelDrum în țări din ce în ce mai libiene și mai interesante, când nu lucrași la viața ta decât la stat? Te mai și dai cu curu’ de pământ, că ești în folosul comunității de peste două’j de ani…
Tăriceanu, în schimb, tu ai fost achitat! Să înțeleg că ai bătut palma cu statul paralel, sau decizia asta a fost dată de statul perpendicular? Deci, aici statul paralel a greșit-o?
Dar gura păcătosului adevăr grăiește, așa cum știe tanti Dăncilă, care zice că ne diminuează democrația. Azi, când am văzut că a ars o școală în București, am realizat ca exista acest stat paralel. Este cel care permite ca doar 10% din școli să aibă avizul ISU pentru incendiu. Deși, după Colectiv, brusc și-au dat seama toți cât de importante sunt normele astea. Toate sunt de stat, deci “ale noastre”. Așa că au voie. Mă-ntreb, dacă erau particulare cele 90%, aveau voie să funcționeze? Nu,… ‘r-ar ai dracu’ de particulari! Să plătească, să-și ia toate aprobările, să-i căutăm de păduchi peste tot, pen’că îmbuibații ăștia au bani, au de unde plăti șpăgile.
Așadar, părinții cu copii în școlile de stat pot fi liniștiti, ei au voie sa învețe în clase ce se dărâmă peste ei, sau iau foc. Cei de la școlile particulere, niciodată!
La fel și la spitale: la cele de stat se decontează servicii medicale care la particulare, nu.
Aici se face diferența dintre cele două state paralele: unul al Nostru, al poporului, în care e voie să se încalce regulile și unul dușman, al unor particulari, ce ne măresc preturile și,… ia mai dă-i în mă-sa, că au de unde plăti…
Deși, așa tare le face cu ochiul Pilonul II, cu miliardele lor îmbietoare… Piei, ispită!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *