Dragnea, un adevărat bărbat de stat poate de mai multe ori!

Păi, cum așa, doar un miting, frate?? Atâta poți tu, ditamai bărbatul de stat Dragnea? Hm…, fata aia știe? Și, hai să fim serioși, și ăla scremut, cu oameni vai steaua lor, aduși de la Poplaca? Frate, noi am stat luni de zile, ZILNIC, în Piață, de zicea păcăliciul ăla de l-ai pus prima dată prim-ministru, că guvernul lui nu putea munci din cauza noastră. Și, atenție, la minus cinșpe grade, pe zăpadă, ploaie, vânt și ger, pe zloata aia de nici măcar pe Lili-Blue nu o lăsam pe-afară… Nu ca acum, de veneau ăia leșinați deja înainte sa înceapă, că de ascultat, deja plecaseră jumate când încă le vorbeai…
Mie, sincer, mi-e milă de oamenii ăia, dar pentru asta nu ești doar tu vinovat, ai lângă tine și niște televiziuni mizerabile, ale căror discursuri și argumente le știau ăia din miting pe dinafară, ca pe Tatăl Nostru, dar habar n-aveam să le susțină, sau sa le explice.


Din păcate, aia e tot România, la fel de adevărată ca a noastră, a șobolanilor aștia plini de venin, dar la vot e mai numeroasă.
Și mai săracă! Pentru că ăsta e unul din paradoxurile de căcat ale democrației: omenii mai înstăriți din țară se luptă pentru pătura cea mai nevoiașă, care îi apară pe cei care sunt cei mai bogați, pentru că au furat colosal de mult. Și care se urcă pe scenă, la mitinguri comandate, să le vorbească despre adevăr și dreptate.
De ce n-a fost mitingul ăsta despre sărăcie, despre lipsa locurilor de muncă sau a autostrăzilor, despre mizeria din sănătate și învățământ? Păi nuuu, că la aia tu erai de vină! Tu și clica ta, cu Tel Drumurile care au luat cu japca ani de zile, sărăcindu-i tocmai pe cei luați cu arcanul la miting.
De ce nu ai spus de la înaltul tribunei că România este cea mai săracă și cea mai coruptă țară din Europa? Că doar ai pus și tu umărul s-o aduci aici.
I-ai îmbrobodit, cu toți Gâdea, Badea și Ciutacii tăi, și le-ai spus ca DNAul le ascultă telefoanele. Ale cui, mă? Ale ălora, săracii, care nu legau două vorbe în Piață? DNAul se ocupă de rechinii mari, ăia de la tribuna, iar tu știi foarte bine asta, dar nu le spui țugulanilor. Lasă-i să moară proști, vorba poetului.
Io zic ca trebuie reanalizată problema și să iei măsuri. Ia, de acum, în fiecare weekend măcar, să ieșiți voi, ciuma albă, că roșie nu vă place, mă rog, chestie de estetică până la urmă, și să ne arătați că voi sunteți șefii. Nu? parcă așa ziceai acolo pe scenă, că la vot așa a ieșit, votul poporului, de! Vezi, că mai era unul care zicea de clasa muncitoare conducătoare și la sfârșit a fugit cu elicopterul.
Știu, tu ai unde să fugi, că ți-ai tras vioaie și plantații de palmieri, da’ mă întreb dacă până în Brazilia ajungi cu elicopterul?… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *