Atacul motostivuitoarelor asupra imunogloabelor

V-am mai spus io ca, de cand cu guvernantii nostri tot mai agramati, vom fi cu urechile ciulite, sa pigulim orice greseala, cat de mica. De exprimare, de comportament, de eticheta. Si, din pacate, avem recolta bogata. Daca la inceput problemele apareau la limbile straine, clasa politica a decazut atat de mult, incat insasi limba romana reprezinta deja o cursa cu obstacole. Mari.

imunogloabele politicii romanesti

Prima femeie a tarii, ca un adevarat membru, a urmat loial calea partidului, fixata inca de la inceput de marele conducator, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista: Ion Iliescu. El a zis-o p’aia celebra: The duks come from the truks!

Hai sa recunoastem ca, in comparatie, asta cu imunoglobina e parfum de lalele…

Problema reala nu este ca doamna prim-ministru nu a reusit sa duca la capat un cuvant mai lung de 10 litere. Asta e, poate ca o fi un regionalism si acolo, la ea, la Videle, asa s-o spune: imunoglobina. Ca asta s-o folosi la gloabe. Pai, nu? De ce se spune globalizare si nu globizare, ca doar vine de la glob…

Chestiunea e alta. Si e nitel mai serioasa. Baai, oamenii astia ne conduc! Ei sunt pusi acolo sa ia decizii in numele nostru si, in multe privinte, ele ne influenteaza viata si traiul. Ati vazut cum au rezolvat-o cu noua salarizare. Au dat apoi la fiecare sedinta de guvern ordonante de urgenta, sa repare cat de cat ce-a stricat Olguta. Ca la noi nu e ca la italieni, de au avut 65 de guverne in ultimii 70 de ani. Acolo economia merge in legea ei, Mafia la fel, nu sta nimeni sa se uite la ce prostii mai face guvernul, sau cine e prim-ministru.

La noi nu e asa. Totul e centralizat, vine de la Guvern. Iar daca astia nu dau o lege sau o ordonanta, nu se platesc salariile sau nu se misca nimic, totul e blocat. Inca suntem dependenti de astia de ne conduc, sau, mai bine zis, care se fac ca ne conduc, pentru ca orice om serios stie ca la capatul sforilor e Daddy Cool. Ei insa incearca sa „ne faca” din PR, din stiri alternative. Ce daca zice femeia aia din Consiliul Europei ca Vasilica a fost muta ca o lebada in toti aia noua ani cand a fost la Bruxelles? Hai s-o distrugem p’aia, ca ea, de fapt, re renegata chiar de tara ei, e un fel de Macovei pentru Portugalia. Adica, asa, ceva care sa-i sune cunoscut rumanului verde, de sade pe canapea si casca ochii si mai ales urechile la Antene. Gata, au desfiintat-o pe aia, i-au anulat toate actiunile. Vedeti, asa se conduce, prin manipulare si dezinformare.

Asadar, ce incredere sa avem in niste oameni de paie, care executa la comanda politica tot ce vrea un anume individ? Care e si condamnat…

Io cred ca, de fapt, femeia stie sa pronunte corect, dar a vrut sa nu se-ncurce cumva, sa-i iasa porumbelul si sa vorbeasca de funie in casa spanzuratului, adica s-o zica p-aia dreapta: IMUNOGLO…BELINA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *