Avem o MUIE. Ce facem cu ea?

Asa cum stiti, in ultimele zile, a aparut febra cu PUIE MSD. Putem s-o ignoram, s-o bagam sub pres, sau o putem discuta deschis, ca niste adulti ce ne pretindem…

Haideti, putina demnitate, ce aia ma-sii…!

Dupa ce a venit Grindeanu prim-ministru, in Piata Victoriei a aparut un mesaj misto: „Ponta, hai inapoi, ca am glumit cu MUIA aia!”

Sa ne recalibram putin. Ponta a pierdut alegerile in fata lui Iohannis la cea mai mare diferenta ever in istoria alegerilor unui presedinte. Asta in conditiile in care Ponta e un tip cat de cat frecventabil fata de ce e acum pe firmament ca oferta politica a puterii PSD. Singurele lui vini blamabile erau de copy-paste si de pisicut. Nici macar nu se compara la sosete cu Dragnea, care este cel mai rasarit din ce prezinta PSDul la varf de un an jumate’. Atat de jos a ajuns nivelul, incat Ponta, numit de minunatul Adi Nastase „micul Titulescu”, este un Luceafar fata de mocirla actuala.

De ALDE si Tariceanu nu discut, ca ala e un om care si-a tradat intreaga lui istorie cat de cat liberala, ca sa-si aranjeze ploile personale si sa-si astearna serviciile umile in fata lui Ponta, clamand ca reface un fel de supa reincalzita, adica un USL reloaded. Ticalos, a intrat in partidul aluia de-l avea de la Voiculescu, dar apoi l-a dat pe usa-afara pe moftangiu, ca se se inscauneze el singur sef la ALDE. Iar acum se da cu oja liberala autentica, doar-doar mai atrage ceva muste lipicioase care s-au saturat de orbani si alte turcane.

Ok, sa revenim la subiect: MUIA! PSD se plage ca vaaaaii, cat de jos a ajuns mesajul politic in Romania. Ei, care sunt un fel de ileana cosanzeana si alte alea neprihanite ale politicii autohtone, se mira ca unii din barbatii tarii, deghizati in feti frumosi, folosesc acest urat mirositor cuvant. Pai, mai PSDule, mai! Cine a promovat, zeci de ani, maneaua, bidineaua si mangafaua politica la romani? Cine i-a burdusit pe alegatori cu mici, bere calda la pet si promisiuni desarte si inepte? Cine promite maririle de salariu prin scaderea lor? Cine baga pe toate televiziunile, ani de zile, toate scursurile, botoxatele si asistentele lu’ Peste, care, de fapt, sunt centuriste-n toata regula? Cine promoveaza in functii de parlamentari sau consilieri toate divele umflate, parafinate si siliconate?

Asta e nivelul la care populatia voastra votanta mai are stimuli, la alt stimul nu mai reactioneaza, asa ca singurul element pe care-l stiu, cu siguranta, toti votantii pesedisti este MUIA. Cu toate sensurile ei, ca nici aici nu e simplu. Fiecare intelege ce vrea, din punct de vedere al intensitatii sau al gradului de apreciere. Unii o zic asa, cu simpatie, in zeflemea. Ca fetele alea cu „ce PLM” in gura. Ca e clar ca nu e cazul, nu? Altii o resimt cu intreaga inima, iar restul o striga din toti rarunchii,  cu toata ura de care sunt capabili. Si sunt, frate!
MUIA e o moneda de schimb in care toti pot face conversia vietii actuale.

Nu vedeti ca singurul protest la care Dragnea a reactionat vehement a fost asta cu MUIA? La restul, indiferent cate au fost in Piata timp de un an jumătate, s-a facut ca ploua. Mucles! Aici, insa a bagat-o p-aia cu fortele oculte care s-au pitit in oamenii simpli care au scris pe dealuri si vai, pe numere de masini si pe autobuze cele cuvenite. Pentru c-a simtit ca votantii lui rezoneaza cu subiectul.

La asta reactioneaza electoratul PSD! Direct si fara fite, pentru ca asta e pe intelesul lor. Barza, varza, viezure, manz, sarmale, manele, mici si MUIE. Ataaat! Dar e suficient, nu le trebuie mai mult in viata, asta le e universul atot-cuprinzator. Nici aia cu statul-paralel nu-i excita atat de mult.

Vorba poetului:

MUIA e-n toate, e-n cele ce sunt

Si-n cele ce maine vor rade la soare!

Cand eram mic, evident vorbesc de vremurile comuniste, cel mai grav cuvant pe care-l gaseai pe garduri, era FUT. Era scris timid, pe ascuns, cu creta. Noaptea, cand nu te vedea nimeni, ca, oricum, lumina pe strada si-asa nu prea era. Atat! Glumele piperate, despre sex, erau aluzive, trebuia sa fii destul de istet ca sa te prinzi, de fapt, de poanta.

De exemplu, imi amintesc un banc publicat inainte de revolutie, cred ca in revista Rebus, ca acolo mai publicam si eu si o citeam. Undeva s-a organizat un bal mascat, iar la un moment dat o tipa suna la usa, fiind goala, avand doar niste manusi negre si cizme negre. Gazda o intreaba: In ce v-ati mascat? Si tipa raspunde: In cinci de pica!

Bancul asta trebuia sa fie destul de complicat sa treaca de cenzura, dar destul de sexy sa fie inteles de cine era dotat. Hai sa facem impreuna un exercitiu si sa-l spuneti in cercul vostru de prieteni si vedeti cati se prind… Ok, o sa-mi spuneti acum ca toate fetele merg pe varianta epilarii permanente si d-aia nu intelege nimeni. Dar nu asta era the point…

Ce vreau sa spun, e ca lumea atunci, neavand alte optiuni, cumva era obligata, trebuia sa citeasca si, implicit, era mult mai culta decat acum. Nu e placut ce spun aici, dar asta e realitatea. Uitati-va la scheciurile lui Toma Caragiu din anii ’70 si veti vedea ca trimiterile lui la cultura universala, cu Borgia, Mefisto si altele, vor fi absolut de nedescifrat pentru publicul actual. Trist, dar asa e!

Fratilor, am involuat cultural grav!

Pe de alta parte, e de inteles. Comunistii subventionau masiv cultura si sportul, pentru ca erau singurii vectori de imagine in Vest, cu care ii bateau oricand pe occidentalii „putrezi”.

Asadar, ce se intampla acum cu amploarea pe care a luat-o MUIA aia anti-PSD este de inteles ca si consecinta a politicii de reductie culturala aplicata sistematic de PSD dupa revolutie, pentru a-si crea masa de votanti docili, care nu-si pun prea multe intrebari. Iar daca-si pun, Antena 3 si Romania TV le ofera, seara de seara, toate raspunsurile…

Trist, dar asta e! Ne meritam soarta, pana cand nu punem mana sa incepem sa educam, poate chiar si de la om la om, noile generatii, asa incat virusul pesedist sa nu mai aiba aderenta, iar noile generatii sa fie frumos mirositoare. Hai, ca avem de unde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *