Un banc pentru Dragnea… așa, de vineri 13 :)

Parcă lui Dragnea îi plac bancurile, dar poate că pe ăsta încă nu-l știe…

Undeva în Vestul Sălbatic, un explorator e prins de pieile roșii. Îl iau ăștia, il leagă fedeleș și-l proptesc de totemul înalt din mijlocul wigwam-urilor.
Lângă el, un indian cu tomahawk-ul în mână, îl păzea permanent.
Ăsta, săracul, deja era ud tot. Se roagă el ce se roagă în gând, până când, la un moment dat, aude o Voce care-i șoptește-n ureche: – Nașpa, frate! Ce dracu’ ți-a trebuit să vii p-aici? Sincer, ai cam belit-o…
– Te rog eu, ajută-mă să scap, că nu vreau să mă omoare ăștia, plec și promit să nu mai calc niciodată prin zonă!
– Mă,… nu știu ce să zic, e cam greu, dar există o posibilitate. Fii atent! Ăștia acum au plecat în wigwam-ul ăla cel mai mare, să facă sfatul bătrânilor și să-ti decidă soarta. După asta, o să iasă toți, iar șeful de trib, o sa vină direct spre tine. O să-l recunoști ușor, că poartă o pană roșie, așa mai la mișto și are mustacioară. (Ceea ce, pentru pieile roșii, e cam imposibil 🙂 )
El o să te-ntrebe cine ești și ce cauți în satul lor. Tu nu stai la vorbe cu el, nici una, nici doua, îi tragi una cu piciorul direct în ouă. Băi, dă-i tragi cu toată puterea ta!
Ăștia o să fie uluiți, dar sfatul bătrânilor o să aprecieze curajul tău și apoi îți vor da drumul. E singura ta șansă, crede-mă!
Ăsta, deja speriat ca vai de el, se gândește la treaba asta și își dă seama că oricum, altă opțiune nu are. Vocea avea dreptate!
În sfârșit, termină ăia de dezbătut, ies din cort și, într-adevăr vin spre el cu întregul alai, din care se desprinde chiar marele Pană Roșie însuși.
– Cine ești tu și cum de cutezi să ne calci pământurile și sa ne deranjezi spiritele?
Ăsta nu zice nimic, închide ochii și-i f…e una-ntre picioare, de s-a auzit în tot satul!
Pană Rosie cade retezat, aterizând doi metri în spate, cu ochii scoși ca la melc!
Se aude iar Vocea: – Acu’… chiar c-ai belit-o!!!

Așa și cu Dragnea. A vrut el să plece Kovesi din șefia DNA, dar a venit altcineva care va dori să arate ce poate, exact ca și atunci când introduci la fotbal un jucător de rezervă în minutul 85 și ăla îți dă golul victoriei. Iar în noua ei poziție, mi se pare că și LCK e mult mai aproape de bunul mers al dosarelor.

Vorba aia: ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se-ntâmple! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *