Binomul e-n toate, e-n cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare…

Asta cu binomul, cu statul paralel si ilegitim, sistemul, Soros, multinationalele, este in sangele nostru. Ala dac, aditivat cu ceva nuante latine, apoi coagulat si evoluat ca român. Iar in ultima suta de ani, injectat si cu o perfuzie puternica de globule rosii 🙁 Si uite-asa, de-a lungul secolelor, am descoperit ca mereu, vina e la altii, frate, nu la noi! O dam in bara? Bara e de vina!

Toate deciziile politice majore nasoale sau cu urmari naspa, au fost pentru ca altii au fost de vina… Pentru alea misto in schimb, noi am fost eroii! Apropo, de ce nu prea invatam in scoala si de infrangeri, sau de episoadele rusinoase ale istoriei romanesti?

Stim de la istorie ca suntem un caz unic in lume, vai mama noastra, cei mai oropsiti, am fost la intersectia a trei imperii unu’ mai rau ca altu’: rusii, turcii si austriecii. Fiecare regiune romaneasca era-n buza lor si mereu cat p-aci sa ne-nghita, sa ne faca una cu pamantu’. Da, da’ noi n-am fost niciodata pasalac turcesc, ca Budapesta. Ma lasi! Sute de ani Transilvania a fost sub Budapesta, asa ca am fost, practic, un sub-pasalac 😊 Da, dar cine a fost bariera Europei cand navaleau turcii, d-aia au avut ei timp si linistea necesara sa-si construiasca ditamai catedralele. Nu, e mai simplu de-atat: ei au fost mai harnici! Si, avand reguli pe care le respectau, au furat mai putin. Exact ca-n zilele noastre…

Pe de alta parte, e puternic si curentul dacofil, ca suntem aici de 2000 de ani, ca dacii liberi erau cei mai tari, i-au dat cu tifla Romei atata timp, stapaneau mare parte din Europa, au inventat toate alea, ca romanii au vorbit de fapt limba lor, ca Traian cand a venit aici a zis ca „m-am intors acasa”… Asa si? De ce am ajuns ca mai apoi sa nu stim ce sa facem cu mostenirea lor? Nu, nu suntem noi de vina, ci altii: gotii, vizigotii, slavii si tot neamu’ lor! Sigur, alte binoame, sisteme, strabunicii lu’ Soros, relele mutinationale conduse de la Vatican si tot felul de scuze.

Paradoxal, noi asociem nasterea poporului roman cu o mare infrangere (pe care o mai si celebram), a dacilor si implicit cu sinuciderea lui Decebal. Pai, s-ar rasuci in mormant si l-ar trimite inapoi Zalmoxe daca ar sti ca noi i-am alaturat in imn numele cu cel al lui Traian, cel mai mare dusman al sau…

Poate asa o fi natura umana, peste tot, nu stiu. E greu sa accepti esecul, infrangerea si sa admiti ca altii sunt mai buni, mai puternici, mai organizati, mai harnici, mai eficienti.

Cred ca o natiune puternica este cea care-si asuma intreaga istorie, cu bune si rele. Ca toti au avut bubele lor, n-om fi noi mai cu mot. Insa unii au invatat ceva de-acolo si poate si de-aceea acum sunt mult in fata noastra.

Revenind la oile (sic!) noastre, si noi va trebui sa ne-asumam ca acum ne conduce PSDul, poate e un pas necesar, din care om invata la viitoarele alegeri. Insa trebuie sa recunosc ca Dragnea si Tariceanu au inca o data dreptate: incepand de la Traian si Decebal, binomul e-n ADNul nostru, il avem pana si in imn! Doar ca ei abia acum l-au descoperit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *