Bucureștiul meu iubit, smartcity ai devenit… :)

Se tot vorbeste in ultima vreme despre cum ar deveni Bucurestiul un SMARTCITY. Pe bune?
Poate fi un oras mai smart decat locuitorii sai? Mai pe sleau – asa, sa lucram cu materialul clientului – locuitorii acestei urbe (erau sa zic uber ) au votat PSD, adica Firea. Deci, despre ce vorbim?
Trebuie sa recunoastem insa ca primarita ne-a adus pe locul 1 in Europa: capitala cu cel mai congestionat trafic! Cred ca e invidioasa pe Simona Halep, iar faptul ca a facut-o cetatean de onoare e doar asa, de sanchi, sa escamoteze…


Orasul e sufocat, timpul mediu de deplasare cu masina prin oras aproape s-a dublat, iar in centru nu mai mergi decat daca ai la dispozitie juma’ de ora sa te invarti dupa parcare, de-ti vine sa doresti sa gasesti un parcagiu, sa-i dai zece lei pe un loc. In cartiere, oamenii se bat, la propriu, pe un loc de parcare pe aleile dintre blocuri.
Conform Firea, autobuzele ajung sa mearga pe liniile de tramvai, biciclistii pe trotuar, ca nu au piste, iar pietonii pe strada, ca nu au loc de masinile parcate pe trotuar… Un oras al permutarilor! Aha, e de la matematica, deci de aici inseamna ca vine partea SMART! E ca-n sceneta aia cu Toma Caragiu care ne invata cum sa punem bradul de Craciun in baie, baia in sufragerie si masa in balcon. Si balconul? Aaa, de aia o fi facut Firea concursul cu cel mai frumos balcon 
Solutii ar fi, dar costa, iar concitadinii nostri – ca nu le pot zice altfel – care voteaza PSD nu vor sa dea bani, ei vor doar mocangeala. Daca apar taxe, votantii PSD se volatilizeaza… Taxe pe intrat in centru, taxe mai mari pe masinile achizitionate, dovada unui loc de parcare propriu/platit in momentul inmatricularii, locuri de parcare in loc de banii pentru statui si catedrala mantuirii, transport in comun mai eficient (dar asa nu se mai pot capusa firmele primariei), banda prioritara pentru masinile cu mai mult de o persoana, piste eficiente de biciclete, nu doar asa, de-un pamplezir, pe Calea Victoriei etc.
Nu trebuie sa inventam apa calda, au facut-o altii mai destepti – adica SMART. Dar noi nu vrem sa-i vedem, stam si ne-ntrebam, oare maine dimineata cum o fi traficul, cu cat sa plec mai devreme de acasa?
Si stati, ca abia a inceput sezonul ploios, sa vedeti cand vine zapada si gerul (Rimeaza cu soferul…. prietenii stiu de ce  )
Poate e bine ca, exact dupa modelul anvelopelor, sa schimbam si orasul de vara cu varianta de iarna. Avem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *